Троянци започнаха да се възползват от контейнера за изхвърляне на дървесни отпадъци на „Кроношпан България”


Троянци започнаха да се възползват от контейнера на  „Кроношпан България” за изхвърляне на дървесни отпадъци, който е разположен на територията на общинското дружество “Хемус ресурс – Троян и Априлци” ООД.
Троянци споделят, че това е една чудесна инициатива на Община Троян, защото винаги е било проблем с изхвърлянето на подобен тип отпадъци и услугата е напълно безплатна.

В контейнера могат да бъдат изхвърляни само дървесни отпадъци (може да има метални съединителни елементи и др., но без текстил и наличие на стъкла), както и не трябва да има опасни отпадъци – дълбочинно обработени дървесни отпадъци (например траверси), може да има лакирани или боядисани дървесни отпадъци (т.е. повърхностно обработени дървесни отпадъци – дограми, ламперии, врати и т.н.).

Отпадъчната дървесина ще бъде рециклирана и ще се използва за производство на плочи (плоскости) от дървесни частици.

Освен, че новият контейнер е от полза за гражданите, друго предимство е, че ще бъдат постигани целите за рационално оползотворяване на дървесните отпадъци, образувани на територията на община Троян, намаляване депонирането на отпадъци и подобряване на екологичните показатели на територията на общината.

Контейнерът ще е на разположение на гражданите от понеделник до неделя, от 8 ч. до 20 ч.

Коментари