Три основни цели през третия управленски мандат на кмета Донка Михайлова


Веднага след встъпването в длъжност, кметът Михайлова и екипът на общинската администрация започнаха работа по подготовка на управленската програма за мандата.

Три са основните цели, които ще са в центъра на управленската програма за следващите четири години: Среда за поддържане на висока заетост и изпреварващо повишаване на доходите за хората от общината; По-добро качество на живот в по-добра жизнена среда; По-нататъшно ограничаване на темповете на демографската криза.

Предстои да бъде сформиран новият състав на Консултативен съвет по икономика към Кмета на Общината, с който да започне дебатирането по важни теми, свързани със заетостта и доходите на троянци и други икономически теми. За участие в Консултативния съвет Кметът ще покани представители на бизнеса от различните сектори на местната икономика. На първата си оперативка Кметът даде ход на изпълнение и на поети ангажименти в предизборната платформа и в хода на кампанията. Набелязани бяха конкретни стъпки за ускоряване на работата по концесията в Шипково, обсъден бе проектът за изграждане на нови социални услуги в недостроената поликлиника. Още в първия си работен ден Михайлова обсъди с Агенция „Социално подпомагане“ включването в Картата на социалните услуги на изграждането на нови услуги за възрастни хора.

В деня на клетвата си Михайлова се срещна с новоизбраните кметове на села и действащите кметски наместници, с които обсъди подходът за подготовка на Бюджет 2020. Михайлова настоя да се задълбочи подходът на гражданско участие в подготовката на бюджета, като предложенията на всяко едно село да бъдат дело на кметските съвети в селата. Първи в избора на кметски съвети са селата Борима, Черни Осъм и Калейца.

Започнаха срещите с представители на културните институции, училищата и детски градини. Даден е старт и на подготовката на нова Наредба № 1 за опазване на обществения ред на територията на Община Троян и Наредба № 7 за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на Община Троян, които ще бъдат обсъдени с гражданите на Общината.

Коментари