Трима са задържани за притежание на наркотични вещества в Троян.


На 7 юни пред частен дом в жилищен блок в града полицията е установила две жени на възраст 19 и 25 години и двама мъже на 21 и 25 години. В хода на извършената им проверка и при направен личен обиск на лицата, в дрехите на 19-годишната жена е открито пакетче с бяло кристалообразно вещество с общо тегло 10 грама, което при полеви тест е реагирало на метамфетамин. В джоб към дрехите на 21-годишния троянчанин служителите на РУ Троян са намерили и иззели пликче с бяло кристалообразно вещество-матамфетамин, с общо тегло 6 грама. При последвало претърсване в жилище обитавано от младия мъж е открита опаковка с наркотично вещество, с бруто тегло 2 грама, което при полеви тест е реагирало на амфетамин.
В хода на работата с лицата и последвалите процесуално следствени действия е установен и задържан още един жител на Троян-мъж на 26 години. При направен му личен обиск в него са открити 2 грама канабис и 1 грам амфетамин, а при извършен обиск в жилището му полицаите са открили и иззели жълто прахообразно вещество с бруто тегло 4 грама, което при полеви тест е реагирало отново на амфетамин.
19 годишното момиче и двамата троянчани на 21 и 26 години са привлечени в качеството им на обвиняеми и са задържани са срок от 24 часа в РУ Троян. Образувани са три досъдебни производства и работата по тях продължава.

Полицаи от РУ Луковит са задържали 29-годишен, криминално проявен мъж от града, който на 09 юни около 15.15ч. е влязъл в отключена къща и използвайки сила и заплахи е отнел златен ланец и 550 лева от 72-годишния обитател на имота.
В резултат на проведени незабавни издирвателни мероприятия лицето е установено и задържано,  златния ланец е иззет по съответния ред, а също и част от паричната сума в размер на 100 лева.
Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

На 07 юни полицаи от РУ Ябланица са провели специализирана операция при която са извършили проверка на 65 МПС и 72 лица и за установени нарушения са съставили 18 акта и 12 глоби с фиш.

В РУ Луковит на 08 юни е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 35-годишен мъж от с.Койнаре, който е установен да управлява товарен автомобил в Луковит след употреба на наркотични вещества /кокаин/. Работата по случая продължава.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се разследват причините за възникнал в първите часове на 07 юни пожар в лек автомобил «Ауди А3» , паркиран на ул. «Акад. Иван Урумов». Превозното средство е собственост на 20-годишно момиче от града, а в резултат на инцидента  е изгоряло напълно. Работата по случая продължава.

42-годишен мъж от Ловеч е задържан в местното районно управление на МВР след като на 07 юни около 03.30ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «Търговска» след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,34 промила. По случая е образувано бързо производство.

Коментари