Трима роми пребити в автобус 88


Братя близнаци и баща роми са били жестоко пребити снощи на спирка в столичния квартал „Дружба”. Нападението е извършено от четирима младежи, слезли от автобус, движещ се по линия 88. Те са били с бухалки и метални боксове и са избягали веднага след случилото се.

Инцидентът е станал вчера около 19.50 часа, когато е подаден сигнал в полицията. Сбиването е станало близо до блок 114 в квартал „Дружба“ по време на движение на автобус номер 88, предаде БНР.

По първоначална информация сбиването е станаломежду две групи мъже българи и роми. То е започнало в самия автобус, а малко по-късно се е пренесло и на една от спирките на автобуса. Трима от ромите са пострадали, като са били удряни с бухалки. Това обяснили пред БНР източници от полицията.

Нападателите са избягали след инцидента и в момента се издирват от СДВР.

Малко по-късно на мястото на случката са пристигнали около 30 роми, които са роднини и приятели на пребитите. Те са се опитали да обяснят, че става въпрос за организиран инцидент с цел посегателство върху ромите в София.

Тримата пострадали са откарани в „Пирогов“. Те са с леки наранявания. Няма опасност за живота им. Полицията разследва инцидента.

През последните месеци зачестиха инцидентите между българи и роми. Побои станаха в гърменското село Марчево и столичния квартал Орландовци. Възникнаха масови протести и от двете страни. В тях се включиха и футболни агитки и националистически организации, които повишиха напрежението.

Коментари