Трима младежи ще трупат стаж в администрацията, в рамките на 9 месечната програма „Старт в кариерата“


 В началото на месец февруари в Община Троян започват работа трима младежи, които ще трупат своя трудов стаж в администрацията. Васил Стойчев, Диана Дренска и Цвета Михайлова ще работят съответно в: звено „Земеделие и гори“ (Васил) и Център за подкрепа за личностно развитие (Диана и Цвета).

Кметът на Община Троян г-жа Михайлова посрещна стажантите в първия им работен ден и заедно с тях и преките им ръководители говориха за предизвикателствата и очакванията за следващите 9 месеца.

Васил е възпитаник на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов, с бакалавърска степен „Икономика на търговията“; магистър по „Маркетинг“. Диана е завършила Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, бакалавър по „География“, с магистърска степен „Регионално развитие“. Цвета също е завършила ВТУ, със специалност „История“. В момента кара магистратура „Начална и предучилищна педагогика“.

В троянската администрация работят 16 служители на възраст до 30 години и 26, които са на възраст между 31 и 40 години. В периода от 2012 г. до момента са назначени 25 от тях. Част от младите кадри са започнали своето кариерно развитие именно от младежки програми за заетост като „Старт в кариерата“. Това дава стимул на стажантите да се докажат като специалисти.

Коментари