С много усмивки, настроение и емоции, приключи традиционният есенен панаир в Тетевен


Д-р Мадлена Бояджиева заедно с народния представител Иван Миховски
Д-р Мадлена Бояджиева заедно с народния представител Иван Миховски

През изминалите три дни, град Тетевен бе арена на настроението, усмивките, приятните емоции и забавлението, които бяха породени от традиционния есенен панаир. Събитието откри кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, а специален гост на празника беше народният представител Иван Миховски.

Д-р Бояджиева приветства жителите и гостите на града с думите: „Искам да изразя своята благодарност към всички Вас затова, че сте тук и заедно ще отбележим този празник. Традиционният есенен панаир е повод да се срещнем с близки и роднини, да забравим за ежедневните проблеми, които ни съпътстват през годината и да обърнем малко повече внимание на хората които обичаме“. Тя отбеляза още, че: „Сега, когато изграждаме една нова визия за нашия град, се изправяме пред нови предизвикателства, но аз съм убедена, че с общи усилия, с много труд и най-вече с обич и вяра, той ще става по-проспериращ и по-красив“.
Мероприятията започнаха още в петък, когато на пл. „Сава Младенов“ зазвучаха изпълненията на градския духов оркестър, а след това се проведе и благотворителен концерт „Магията на танца“, за набиране на средства за отбелязването на 110-годишния юбилей на НУ „Хаджи Генчо“. Община Тетевен заедно с Общински съвет – Тетевен, също подпомогнаха финансово каузата, за да може този юбилей да се превърне в един истински празник. В събота, Боби Шоу зарадва най-малките с неповторимите си фокуси и забавни игри, а програмата продължи с още редица танцови и музикални изпълнения. До края на деня, за настроението на присъстващите се погрижиха съставите на: ТС „Ябланска огърлица“ при НЧ „Наука 1901“ – град Ябланица, ДВГ „Славейче“ при НУ „Хаджи Генчо“ и детски танцов състав „Царичина“ – с. Рибарица.
Кметът на Тетевен и народният представител – Иван Миховски, връчиха наградите на победителите във фотоконкурса „Есен в Тетевен“, а част от фотографиите можеха да се видят на специално организираната изложба, пред сградата на общинската администрация. Участничката в XXIV-тото издание на международния фестивал „Пирин Фолк” – Виктория Стефанова, зарадва публиката с няколко изпълнения, след което дойде и изненадата в програмата, а именно великолепната и неостаряваща Силвия Кацарова, която плени сърцата на всички. Финалът настъпи с празнична заря и общо хоро, в което се включиха голяма част от присъстващите.
teteven_sastavПрез трите дни на панаира, любителите на спорта имаха възможността да наблюдават Волейболен турнир за Купата на Кмета. Това беше негово първо издание и поради големия интерес, се очаква състезанието да се превърне в традиционно. В турнира взеха участието четири професионални мъжки волейболни отбори от СуперЛигата на България: Левски, Монтана, Силистра и домакините от ВК „Тетевен Волей“. За съжаление нашите момчета завършиха на второ място, но показаха сърцата игра и спортен дух. Купите бяха връчени от кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, а ето и крайното класиране: 1. Монтана Волей, 2. Тетевен Волей, 3. Левски София, 4. Доростол Силистра.
Така премина и тазгодишният традиционен есенен панаир – с много настроение, усмивки и емоции. Тетевенският панаир е празник, който събира тетевенци всяка година по това време тук, в родното им място. Този празник е изглеждал различно през  периодите, но общото в него е, че дните в края на месец септември и началото на месец октомври – Тетевен празнува.
Коментари