СУ „Васил Левски“ – Троян с призови места на IV областно състезание по професии! Ученик с покана за работа в ресторанта на Лео Биянчи


На 3 май в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Угърчин се проведе IV-тото областно състезание по професии „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“. В него участие взеха 8 отбора от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Угърчин, СУ „Васил Левски“ – Априлци, СУ „Бачо Киро“ – Летница, ПГИТУ – Ловеч, СУ „Алеко Константинов“ – Луковит, СУ „Георги Бенковски“ – Тетевен, СУ „Васил Левски“ – Троян и СУ „Васил Левски“ – Ябланица. Учениците се състезаваха в две категории: „Най-добър готвач“ и „Най-добър сервитьор“.

Готвачите имаха за задача да приготвят предястие и основно ястие на тема „Българска национална кухня“, а задачата на сервитьорите бе да представят храната и да сервират с подходящо вино храната. Отборите бяха оценявани от жури в състав: Лео Бианчи,  собственик на верига италиански ресторанти в София, Светла Станева и Синди Станева, собственици на хотел „Дипломат плаза“ – Луковит.

Журито отреди призовите места, както следва:

НАЙ-ДОБЪР ГОТВАЧ

  1. Михаела Медведова – СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен
  2. Любомир Райков – СУ „Васил Левски“ – гр. Троян
  3. Калоян Янков – СУ „Васил Левски“ – гр. Априлци

В категория „Най-добър сервтьор“ победителите станаха:

  1. Ема Хайдутова – СУ „Васил Левски“ – гр. Троян
  2. Мира Ивова – СУ „Св. св. Кирил и Методий“ –  гр. Угърчин
  3. Петя Димитрова – СУ „Алеко Константинов“ – Луковит

Призьорите получиха медали, купи и специални подаръци от организаторите на състезанието Регионален инспекторат по образованието – Ловеч, Община Угърчин и СУ „Св. св. Кирил и Методий“ –  гр. Угърчин. Наградите бяха връчени от Лео Бианчи и д-р Иваничка Буровска, началник на РУО – Ловеч.

По време на състезанието бе организиран и мастър клас за учениците с участието на Шеф Джани Парко, който е главен готвач на хотел „Резиденс“ – София. Той показа пред ученици и учители как се приготвят равиоли с черен трюфел по специална италианска рецепта. Всички участници получиха и диплома от шеф Джани Парко за участие в мастър класа.

Снимки: Мирела Вълчева

Коментари