Старши комисар Дончо Манов е новият директор на ОДМВР-Ловеч


Дончо Манов

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 10 март 2021 год. Дончо Манов е временно преназначен на длъжност Директор II степен на ОД МВР-Ловеч, със специфично наименование «старши комисар».

Той бе представен днес от заместник главния секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев.

От името на ръководството на МВР главен комисар Темелакиев благодари на Цветозар Цанков за отговорността, която е поел в последните дни да ръководи ОД МВР-Ловеч и му пожела, с опита и експертността си да продължава да работи за доброто име на ОДМВР Ловеч.

Старши комисар Дончо Манов се обърна към състава, с пожелание за екипна работа и постигане на отлични резултати от ОД МВР-Ловеч в борбата с престъпността.

Дончо Русев Манов е роден през 1975 год. в Ловеч. Средно образование е завършил в родния си град, а висше в Технически университет-гр. Габрово и в  СА „Димитър Апостолов Ценов“ гр. Свищов, специалност „Финансов мениджмънт“.

Преминал е през специализирани курсове към Международна правоприлагаща академия – ILEA – през 2009 г. в Будапеща – Унгария.

Работа в системата на МВР е започнал през януари 2000 год., като мл. разузнавач в сектор „Криминална полиция“ в РУ Ловеч.  А от 2005 год. до момента  е работил  в сектор „Борба с организираната престъпност“.

Семеен, с две деца.

Коментари