СТАНИСЛАВ АНАСТАСОВ: „ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА“ Е ОГРОМНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ!


„Зелената сделка е огромна възможност за България!“, каза в „Панорама“ кандидатът за народен представител от Ловеч Станислав Анастасов който е и зам.-председател на ДПС.

„Пет години от ДПС говорихме за „Зелената сделка“ и за това колко важна е тя за България. Не, тя не е предизвикателство. Не, тя не е трудност, не е проблем. Тя е огромна възможност. Много се радваме, че „Механизмът за възстановяване и устойчивост“ е базиран именно на принципите на „Зелена сделка“. Само, че България трябва да си напише домашното. Става въпрос за 24 млрд. лв., от които 2/3 трябва да бъдат инвестирани в следващите 2 години.


Това е истински икономически растеж. Не говорим за сегашните 2-3% на година. Това е огромна възможност за създаване на нови работни места в „зелената икономика“, преминаване към водородната енергетика. Дигитализация на почти всичко възможно и най-важното – включването на активните свободни граждани така, че този процес на реформи да бъде устойчив“, допълни той.
По думите на Анастасов кризата с коронавируса е показала слабости в нереформираните системи в сферата на здравеопазването, образованието и социалните услуги.



Кризата за едно правителство е това, което прави отливът и открива скалите в морето. В случая пандемичната криза откри абсолютно всички недостатъци на системата на здравеопазване, социалната и образователна система. Много други неща лъсват едно след друго като неподготвени за кризата, именно защото повече от 10 години в България не сме ги реформирали. Това си е проблем на България.
Колкото до икономическата страна на кризата, това, което е много болезнено, защото здравната криза в някакви поне размери започна да се управлява, дали успешно, или не – мисля, че всеки гражданин го чувства добре на гърба си. Другата част е много важна“, посочи още Анастасов.
Това са най-важните избори за ДПС от 1989 г. насам!

РЕСТАРТ НА ДЪРЖАВНОСТТА – с 9 в бюлетината!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари