Среща между областния управител, председателя на съвета на директорите , изпълнителния директор на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“- Ловеч и директора  на РЗИ- Ловеч


Днес беше проведена работна среща между областния управител г-н Виктор Стойчев, председателя на борда на директорите д-р Константин Гърневски, изпълнителния директор на МБАЛ Ловеч г-н Виктор Таслаков и директора на РЗИ-Ловеч д-р Росица Милчева.

На срещата бяха разгледани наболелите проблеми на здравното заведение и обсъдени начините за справянето с тях. Според новата управа на болницата една от първостепенните задачи е да бъде запазена целостта на лечебното заведение като общината прехвърли собствеността на сградата на поликлиниката на МБАЛ. Втора стъпка е оптимизиране структурата и числеността на персонала на болницата. Обсъдени бяха и утвърдените добри практики на други  градове, в които има стипендиантски програми, помагащи за образованието и привличането на млади медицински специалисти. Липсата на квалифицирани медицински кадри е проблем от години, но новата управа на болницата работи в посока за разрешаването му. По думите им, скоро ще заработи отново отделението по физиотерапия и рехабилитация. Водят се предварителни разговори със специалисти, които да допълнят и екипа в родилното отделение. 

Доктор Гърневски заяви, че: “Областната болница е структура, която касае цялата област, а не само град Ловеч и в подкрепа на МБАЛ могат да участват всички общини, особено тези, които на своя територия нямат болнично заведение, например Община Летница и Община Априлци“.

Областният управител г-н Виктор Стойчев заяви, че застава зад новото ръководство на МБАЛ и разчита, че действията им ще укрепят областната болница, която в момента е в тежко състояние, поради дългогодишни натрупали се проблеми. „Кризата в болницата започна като финансова, премина през криза за персонал, а сега е криза на доверието на пациентите  към лечебното заведение“,  заяви г-н Стойчев.

Директорът на РЗИ-Ловеч д-р Милчева също заяви своята подкрепа и убеденост, че всички заедно ще работят за стабилизиране на здравното заведение, в името на хората от Областта.

Коментари