СНИМКИ! Две нарколаборатории са разкрити в област Ловеч


Две нарколаборатории са разкрити в гр.Летница и двама мъже са задържани след проведена операция срещу наркоразпространението на територията на област Ловеч

Това заявиха на брифинг днес административния ръководител на Окръжна прокуратура Ловеч Валентин Вълков и зам. директора на ОД МВР Ловеч комисар Цветозар Цанков.
Акцията е част от провеждащите се в цялата страна специализирани полицейски операции насочени срещу наркоразпространението под ръководството на прокуратурата.  До вчерашните разкрития се е стигнало след съвместна оперативно-издирвателна работа на криминалисти от ОД МВР и РУ Ловеч и окръжната прокуратура в града, заяви още Вълков.

В хотел, в центъра на гр.Летница и прилежащи към него сгради криминалисти са се натъкнали на 3 помещения, в които се произвеждат наркотици – марихуана. Към помещенията са изградени високотехнологични и скъпи инсталации:вентилационна, осветителна и напоителна, както и отделно помещение за сушене на произведеното количество марихуана.
В непосредствена близост до първите помещение, само на няколко метра от тях, в съседна сграда са открити още няколко помещения, с друга нарколаборатория, отново с помещения за сушене и производство на канабис.

 При направените полеви тестове откритите растения са реагирали на канабис.

И в двете нарколаборатории са намерени изсушени количества канабис, готов за експедиция, с общо тегло около 50 кг., а общия брой на зелените растения в помещенията е малко под 700.

От прокуратурата съобщиха още, че задържани на този етап са две лица от гр.Летница, като едното е  с прокурорско задържане за 72 часа и предстои внасяне на искане за постоянна мярка. В процес на  изясняване е съпричастността към деянието и на трето лице.

Според  комисар Цанков задържаните количества канабис са с пазарна стойност равняваща се на десетки хиляди лева.

От началото на годината до 20 август на територията на ловешка област са образувани 77 досъдебни производства  за държане и производство на наркотични вещества, а  привлечени лица са 55.

На брифинга стана ясно, че от 15 септември със старта на новата учебна година под ръководството на прокуратурата, на територията на цялата страна е планирано провеждането на  специализирани полицейски операции за превенция и недопускане на разпространение на наркотични вещества сред учениците.

Коментари