Слух: Голяма тумба цигани пътува към Габрово, ще става страшно


Всичко това се разпространява на фона на пълния блокаж на града, който е заварден от жандармерия и полиция

В поредния ден от протестите срещу безчинствата на циганите в Габрово, във Фейсбук тръгнаха слухове за подготвяни безредици.  

В някои от групите на града в социалните мрежи се различни хора коментират, че към Габрово прииждат роми от цялата страна, които искат да подкрепят своите и да провокират безредици. Всичко това се разпространява на фона на пълния блокаж на града, който е заварден от жандармерия и полиция. 

Те са разположени на входовете и изходите на града не допускат никой, който не е с габровска адресна регистрация да влезе в града. Освен това и коли, чиято регистрация не е в Габрово, не могат да преминат блокадата.

Ето какво пише, обаче, Андриан Караджов: 
„Току що ми пуснаха слуха , че голяма група мангали пътува към Габрово да си отмъщават и всички изходи са затворени , а друг ми каза, че не мангали, а всъщност рокери подрепящи протеста пътуват насам. Някой знае ли дали има нещо вярно и кое е то“, пита мъжът. В социалните мрежи има и коментари, че самият протест от регионален, трябва да се превърне в национален: „Считам ,че всички очакват протеста да продължи срещу циганите, а той трябва да се насочи срещу полицията, защото тя нищо не прави и престъпниците затова са станали смели и се вихрят навсякъде. По селата даже не отчитат хиляди кражби, защото нямали 200 лева. В София до всяко училище се продават наркотици, и никой нищо не прави“, пише Симеон Коев.

Ситуацията в Габрово действително е напрегната. Патрулки обикалят из целия град. Днес те са придружавали автомобилите на „Чистота“, които са извозвали боклука от опасения да не станат обект на нападение. Няколко буса на жандармерията са били паркирани и до квартала, където в града живее ромското население.

Коментари