СКРЪБНА ВЕСТ! Предсмъртното писмо написано от приватизатора Борис Бояджиев и ликвидатора адв.Георги Богданов … или как надеждите на хората от „Свети Никола“ отидоха при „Свети Петър“…вижте сами!


Лъсна предсмъртното писмо на двамата схемаджии почернили град Троян. Това са Борис Бояджиев и ортакът му Георги Богданов, които на 28.06.2011г. в 10:00ч. пратиха фонда за масова приватизация ПФ „Св.Никола“ (прекръстен на „Индустриална Холдингова Компания“) при ПФ „Свети Петър“. Представете си как най изпечените доносници на ДС на БКП правят фонд за масова приватизация и го кръщават на името на ПФ „Свети Никола“ през 1996г. и през 2011г. решават да го ликвидират, за да го пратят при „Свети Петър“. Всички знаем, че фондът „Свети Никола“ е фонд за масова приватизация, в който са си дали боновите книжки стотици хиляди троянци, които били измамени като им били откраднати боновите книжки! Кражбата се случва през 1997г., а през 1996г. Борис Бояджиев прилъгва Пенчо Адърски – директор на „ЕЛМА“-АД да събира боновите книжки на троянци като се прави на троянец загрижен да спаси „ЕЛМА“-АД и да остане на троянци. Този мит бе разбит като показахме, че Борис Бояджиев е от Асеновград. За измамата с боновите книжки била образувана проверка през 1997г., като били разпитани стотици троянци, а през 2000г. в Софийска градска прокуратура била образувана прокурорска преписка №7271/2000г., по която разпитали само инвестиционния посредник който бил бушона, а Борис Бояджиев като изпълнителен директор ни дума, ни вопъл, ни стон, дори не благоволил да уведоми клетите акционери къде и какво се случва с техните крадени книжки. Но това не било негова работа, той управлявал приватизираните активи и така до 2011г., когато казал, че фондът бил на загуба от 23 000 лева и следва да го фалира, защото трупал загуби! Интересно, нали, но сега започва още по-интересното. Борис Бояджиев бил изпълнителен директор на фонда за масова приватизация и в същото време бил и директор на предприятията. Там вкарал и родата си, жена му Теменужка Бояджиева, децата си Тодор Бояджиев и Дияна Бояджиева и всички те се разпореждали с активите като олигарси!

Та фалитът на фонда за масова приватизация бил схема, защото решението, видно от протокола от заседанието на Съвета на директорите от 28.06.2011г., било взето от Борис Бояджиев и Георги Богданов, като последният си гласували да стане и ликвидатор и да ги освободи от отговорност! Преброител е сестрата на Борис Бояджиева, която е и счетоводител на фонда Нели Карамболова по мъж. Така фалитът на фонда за илюзии приключва година по-късно като Борис Бояджиев става мултимилиардер по подобие на Николай Банев, с акциите на хората става бизнесмен и вече се срамува от думата приватизатор, но къде сме ние, народът, който бе измамен по пр.пр. 7271/2000г. по описа на СГП? Ами през 2014г. СГП прекратява делото водено срещу брокера, без да пита къде са отишли крадените акции, а те са при Веселин Янков, брат на Калоян Янков бил председател на фонда за масова приватизация „Св. Никола“ (ИХК) и ортак на Бояджиев в няколко фирми.

 А защо Георги Богданов или Борис Бояджиев не уведомиха акционерите, че са им откраднати боновите книжки, а защо не заделиха полагащите им се пари от ликвидацията, това не е ли безстопанственост? Това не е ли измамата на века? И накрая Борис Бояджиев от изпълнителен директор на фалирал фонд, стана собственик на всичките му активи и бизнесмен, а народът измамен, гладен и без пукнат лев!? Как така? Честно да ви кажа, ако това не е мафия и олигархия, то здраве му кажете!

 Борис Бояджиев никога няма да върне доброволно краденото, а само един от парцелите на „Химатех“-АД в София на бул „Г.М.Димитров“ бе продаден от него за около 26 000 000 лева на Артекс през есента на 2018г.?! А има и още стотици… това е „Химатех“-АД, „Елпром Хорманли“-АД, „Балканска Звезда“-ЕООД и много други!

 Така надеждите на хората да получават обещаното от Борис Бояджиев като годишна доходност от фонда му „Свети Никола“ отидоха при „Свети Петър“ в небитието!? А държавата къде е питат измамените?!

На снимката: – Скандалният Георги Богданов (Жоро Бракониера или агент „Ивайло“) изхарчил парите от фонда за масова приватизация по сафарита по Света. Той е и в списъка на доносниците на ДС на БКП. Припомняме, че бе изхвърлен от изпълняващ длъжността шеф на Държавен Резерв, заради прикриване на престъпления и за това, че съботирал разслеването за източването на резерва.



Ето и Протокола, с който фонда за масова приватизация „Свети Никола“ (Индустриална Холдингова Компания бе „пратен“ от Борис Бояджиев и Георги Богданов на гости при Свети Петър!):


Коментари