САЩ ни похвалиха за разбиването на нарконал


Посолството на САЩ похвали българските, наред с американските и испанските службиза за успешната операция, при която беше разбита международна мрежа за контрабанда на наркотици. Това става ясно от официално съобщение на сайта на дипломатическата мисия.

„Американската администрация за борба с наркотиците (DEA) и испанската национална полиция подпомогнаха Главната дирекция за борба с организираната престъпност на България в разследването и операцията от 31 януари 2020 г., които доведоха до най-голямата конфискация на кокаин в България през последните повече от десет години“, се казва в становището.

По време на разследването служителите на реда идентифицират и локализират няколко търговски контейнера за превоз на плодове, които са били превозвани от Колумбия до Гърция, a след това транспортирани с търговски камиони в България, където са били задържани.

„Посолството на САЩ в София се гордее, че си партнира с българските правоприлагащи органи в усилията срещу незаконния трафик на наркотици“, заключват от US – мисията у нас.

Коментари