Рок група „Джага Рага“ и три поколения тетевенски музиканти разлюляха тетевенските върхове с шоуто си „Сбогом лято“ на площада в Тетевен


Емблематичната за Тетевен през годините и неостаряваща рок група „Джага Рага“ и приятели забиха здраво на площад „Сава Младенов“ пред стотици тетевенци, жители на общината и гости на гр. Тетевен. На 31 август 2019 г. почитателите на вечния рок се насладиха на изпълненията на тетевенските рок динозаври, както и на три поколения тетевенски музиканти, които силно екзалтираха публиката.

Рок шоуто „Сбогом лято“ продължи почти 3 часа с хитове от 50-те години до наши дни, като и млади, и стари не спряха да пеят и танцуват под мощните звуците на китари, клавири и ударни инструменти. Първи на сцената излязоха група „Старите войници“, съставена от неостаряващи тетевенски рок идоли. По-късно, освен легендарните музиканти на „Джага Рага“, излязоха още и талантливата Мария Гайтанджиева,  млад участник в „България търси талант“ и брат й Димитър – закърмени с рока именно покрай тетевенската група и своя баща Калин Гайтанджиев, инициатор и организатор на събитието за поредна година и неговото семейство. Заедно с тях сцената сподели и още едно тетевенско рок семейство – сем. Манчеви, с най-младия си член Христо.

За съжаление, кметът на Община Тетевен, д-р Мадлена Бояджиева, не успя да присъства на концерта, но предварително поздрави всички музиканти за прекрасната инициатива. Събитието доказа обединяващата сила на семейството и ценностите му, предавани напред в бъдещето, дори и чрез музиката.

Концертът се осъществи с подкрепата на Община Тетевен и бе своеобразно сбогуване с лятото, което определено беше истинско рок лято и заради концертите на легендите от Б.Т.Р. и Васко Кръпката и Подуене блус бенд през юли и август, но всъщност поздрав към настъпващата красива и пъстра есен в Тетевен.

Коментари