Рекламата на българския туризъм в Лондон излиза по минимум 100 000 лв. на ден


Министерство на туризма планира за поредна година да рекламира възможностите на българския туризъм на четиридневно Международно изложение в Лондон, което ще се проведе от 2 до 5 ноември.

Това става ясно от обявена в петък обществена поръчка за „Изграждане на национален щанд за представяне на България като атрактивна дестинация на World Travel Market-London“, предаде репортер на БГНЕС.

От обявената цена за направата на българския щанд и командироването на обслужващия персонал става ясно, че рекламата на българската туристическа индустрия излиза около половин милион лева или по минимум 100 000 лв. на ден.

В заданието на обществената поръчка е посочено, че прогнозната стойност на офертата не трябва да надвиша 336 000 лв., с ДДС. Срещу тази сума изпълнителят, който ще бъде избран не по критерий „най-ниска цена“, а по „икономически най-изгодна оферта“, ще трябва да изгради щанд на площ от 295,75 кв.м., да превози рекламни материали, да монтира няколко телевизионни монитора, ДВД-система за озвучаване, безжична интернет връзка, да отпечата 200 брошури, да осигури две кафе-машини, хладилници, които да напълни с български мезета, вино и бира, няколко бар стола, както и командироването и застраховката на четири промоутърки, на един комендант на щанда, на едно техническото лице и на екип, който ще изгради щанда.

От публикуваната документация става ясно още, че сумата, която Министерство на туризма ще плати не включва таксата за участие на българските представители, нито транспортните и разходите за хотел, които ще имат служителите на ведомството, както и полагащите им се командировъчни. Предвиденият брой участници от българска страна на изложението в Лондон се очаква да бъдат 26, като част от тях вероятно ще са представители на български туроператорски фирми. Министерството на туризма все пак успява да покрие част от разходите си, тъй като за участие в изложението представителите на туристическия бизнес плащат такса.

България традиционно участва в WTM-London. Очакванията са през ноември 2015 г. изложението да бъде посетено от близо 50 000 професионалисти от сектора, а участие в него да вземат около 5 000 изложители от над 180 държави и региони.

Източник: БГНЕС

Коментари