РАЗКРИТИ СА НОВИ ЛЕГЛА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА COVID-19 В МБАЛ-Троян


На свое неприсъствено заседание от 09.11.2020 г. Временният оперативен щаб обсъди развитието на заболеваемостта от COVID-19 на територията на община Троян в последните дни. Споделена беше тревогата от натиска върху здравната система, поради зачестилите случаи на инфектирани болни и тревогата на населението в тази връзка. Коментирани бяха възникнали затруднения от последните два дни с места в лечебните заведения на територията на града. Кметът информира за проведените разговори с ръководителите на двете болници и на филиала на „Спешна помощ“. В края на деня бяха разкрити нови 10 легла във „Физиотерапевтично отделение“ на МБАЛ. 

Висока е заболеваемостта в общинска администрация. Тя основно се е разпространила от служителите, които са осъществявали контрол върху магазини, ресторанти, обществени пространства, детски градини, училища, здравни кабинети, от хората на строителните обекти и местата, в които гражданите имат нужда от социална подкрепа. В намален състав, но при нормален ритъм, ще работят служители от отделите „Услуги на гражданите“, „Местни приходи“ и „Социална и здравна политика“.

Щабът реши със средства от дарителската сметка да бъдат закупени за дейността на Белодробна болница допълнителни устройства – пулсоксиметри за измерване на кислородна сатурация.

Фондът благодари на дарителите, внесли средства по дарителската сметка в последните дни – Верка Добрева, инж. Николай Хитров, „Джи Ти Кепитъл“ ЕООД със собственик Тони Йорданов, „СОЛИД 85“ ЕООД със собственик Младен Мондешки, Младен Мондешки като физическо лице.

Продължава набирането на средства по дарителската сметка:

ОБЩИНА ТРОЯН

РАЙФАЙЗЕНБАНК-(БЪЛГАРИЯ) ЕАД

BIC: RZBBBGSF

IBАN: BG 94 RZBB 9155 8420008108

Код: 44 51 00

Коментари