Радослав Хитов носителят на наградата „Екзарх Йосиф I“ 2024, той я предоставя на Езиковата и двама ученици


Дългогодишният директор на Езиковата гимназия в Ловеч Радослав Хитов е носителят на тазгодишната награда „Екзарх Йосиф I“. Изборът е направен от педагогическия състав единодушно като отношение и уважение към всичко, което той е сторил за училището, заяви директорът Иво Райнов.

„Наградата е за цялата училищна общност, заслужават я възпитаниците, учителите, родителите, общността, която ме подкрепяше в годините“, каза Хитов. Той обяви, че връща наградата в училището – една част сумата за създадения тази година център за исторически и литературни изследвания, друга за ученика, който ще получи най-висока оценка на матурата по история, и трета – за първенеца на випуска. „Докато съм жив, ще давам парична награда на първенеца, защото без учениците училището не може да съществува“, изтъкна Хитов. И призова: „Подкрепяйте Езиковата, тя няма да забрави вашата добрина!“.

Всички аплодираха Радослав Хитов, станали на крака. Той – по думите му – е получил правото да бъде възпитаник на Езиковата преди 53 години. 32 години е неин директор.

Коментари