Първото заседание на новия Консултанивен съвет за икономическо развитие на Троян ще е виртуално


В хода на усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната, поставяща множество приоритетни въпроси свързани със здравето на жителите и на Троянска община, започва работа Консултативният съвет за икономическо развитие на община Троян.

„Знам, че някои ще кажат, че не е време за това. Мисля, че е време. Местният бизнес е разтревожен за бъдещето си. Гражданите на общината са притеснени за работните места и доходите си“, коментира кметът Михайлова решението да свика заседание на Консултативния съвет за мандат 2019-2023 г. „Намирам, че ако заедно Община и бизнес още сега започнем да търсим решенията, бихме могли да бъдем по-ефективни. Моят екип работи върху идеи, които ще обсъдим. Удвоих състава на съвета в сравнение с предния мандат, поканих представители на всички групи предприемачи. Радвам се, че всички, които поканих, приемат участието си с усещане за обществената отговорност, която ще носят, с мисъл за това, че когато всичко отмине, само заедно ще можем да намерим решения как възможно най-бързо да възстановим общината от последствията.“, допълни още тя в съобщение в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

За провеждането на заседанията на Консултативния съвет в настоящия момент, съобразявайки се с наложените ограничителни мерки, ще бъде създадена виртуална група за дискусии и предложения за решения.

Кметът Михайлова изрази надежда по-скоро Консултативният съвет да има възможност да продължи и с присъствени срещи. С новината за свикване на заседание на Консултативния съвет по икономически въпроси, кметът на общината отправи и едно послание: „Силно вярвам, че ще излезем от тази криза с възможно най-малко щети върху здравето на хората от общината. Правим всичко по силите си това да е така. И че както винаги Троян и селата ще преодолеят бързо икономическата криза, която ни очаква. Отговорността ни за това е огромна.“

Съставът на Консултативния съвет е удвоен, в сравнение с миналия мандат. В него участват както досегашни активни членове като: Христо Йовчевски – собственик на „Рико Стил“ ООД, Георги Радковски – съсобственик на „Ай Би Интернационал дизайн“ ООД, Стаменка Дамянова – управител на „Хлебопроизводство и сладкарство“ ЕООД, Надежда Христова – председател на сдружение „Задруга на майсторите“, така и нови членове: Валентин Бечев – собственик на „Транссофт“ ООД, Осман Ибрямов – собственик на „Ибрямов“ ООД, Димитър Пиронков – директор на клона на ОББ. Представени са основните видове бизнес в общината, директори на училища, даващи професионална подготовка, представители на дребните търговци, одитор, юрист, директорът на Бюро по труда.

Скоро ще информираме и за първите въпроси, които членовете на съвета ще обсъдят, както и датата на тяхното първо онлайн заседание.

Коментари