Първото голямо спортно събитие за годината – състезание по ски ориентиране „Купа Троян“, ще се проведе на 22 и 23 януари на Беклемето


Национално състезание по ски ориентиране за „Купа Троян“ ще постави началото на спортните събития за 2021 г. в община Троян. Новото през настоящата година е специалното внимание, което организаторите ще отдадат в памет на съгражданина ни и почетен гражданин на Троян – инж. Марин Радевски, като човек, който през последните години е помагал много на спорта, културата, образованието, социалните дейности и е правил дарения за много други каузи. Основен организатор са Ски клуб „Хемус“ Троян с председател Иван Беломъжев и Българската федерация по ориентиране. „Купа Троян“ ще се проведе с финансовата подкрепа на Община Троян, както и с помощта на множество спонсори, сред които „Калинел“, „Елпром Троян“, „Сима“, „Винпром Троян“, „Динакорд“.

Състезанието е двудневно, като в първия ден 23.01.2021 г. (събота) от 14 ч. е стартът на късата дистанция, а в неделя от 11 ч. – на средната дистанция. Дължините са различни за различните възрастови групи. Ще бъдат представени възрастови групи 12, 14, 16, 18-годишни, елитна група 21 г.  и ветерани (35,45,55+). Към 20 януари подалите заявки са почти 200 от цялата страна. Организаторите са се постарали да изработят много добра нова карта, направена през настоящата година с помощта на най-добрия майстор на карти в България – Георги Хаджимитев. Многократно са обработени всички трасета, за да са готови са сътезанието. Очакванията са за меко време.

Коментари