Проект на Община Троян за подобрения в ДГ „Осми март“ получава финансиране


Кметът на Община Троян г-жа Донка Михайлова и заместникът ѝ г-жа Розалина Русенова посетиха детска градина „Осми март“ в Троян на 11.02, за да поднесат поздравления и благопожелания по случай навършването на 70 години от създаването на детското заведение. Знаковият юбилей се състоя през м. ноември миналата година, но усложнената епидемиологична обстановка в страната наложи отлагане на официалното посещение.

За годишнината си ДГ „Осми март“ получи подарък от ръководството на общината – аудиосистема с два микрофона, които да обезпечат както заниманията по музика на малките таланти, така и доброто озвучаване на празниците в детската градина.

През настоящата учебна година в детската градина се обгрижват и възпитават 108 деца на възраст от 3 до 7 години, включително и изнесената група в с. Врабево, а само в централната сграда децата са 96.

Друга добра новина, свързана с детската градина е, че проектът на Община Троян „Детска площадка в ДГ “Осми март“ е получил одобрение. Стойността му е 90 496,00 лв. като Община Троян ще поеме 60% от финансирането, а 40% ще бъдат получени като безвъзмездна помощ от проект „Красива България“.

Предвижда се изграждане на 2 броя детски площадки с монтаж на необходимите единични и комбинирани детски съоръжения и класна стая за занимания на открито.

Реализирането на проекта ще допринесе за по-добър и завършен вид на детското заведение и ще осигури условия за възпитание на децата в безопасна и естетична среда. След като бъдат монтирани подходящите съоръжения за игра и занимания, прилежащите външни пространства ще станат достъпни и за деца с увреждания.

През 2020 г. Община Троян поднови тротоарни настилки към централния вход, освежени са детските площадки, а за добрия външен вид на оградата се погрижиха учениците – доброволци от НУПИ „Проф. Венко Колев“ .

Коментари