ПРОГРАМА! Улично изкуство в Шипково и Чифлик


През м. юли Община Троян стартира поредица от събития в селата Чифлик и Шипково, насочени към разнообразяване на възможностите за отдих в двете дестинации.

Двете села разполагат с прекрасни природни ресурси, а с организирането на тези допълнителни активности, Община Троян цели да добави допълнителна стойност към туристическото преживяване на многобройните им посетители, като им осигури едно по-различно и творческо преживяване по време на почивката.

Всяка събота посетителите ще могат безплатно да участват в занаятчийски демонстрации, класове по латино танци или високо интензивна ТАБАТА тренировка. За доброто настроение на гостите на двете села ще се погрижат майсторите керамици Румен Георгиев и Марина Илиева, слънчевото лице на троянския спорт – Полина Иванова и добре известният собственик и хореограф от танцово студио „Бордо“ Станислав Атанасов.

В програмата със свои изпълнения ще се включат и музикантите от духова музика „Заедно“ (Троян), и  любителските състави към НЧ „Развитие – 1898 г.“, Орешак.

Подобен тип туристическата анимация  е основана върху личния контакт на аниматора с туристите, върху съвместното участие в активни развлекателни дейности, които повишават крайната удовлетвореност от предоставената услуга и затвърждават доброто впечатление от дестинацията.

Обособени са две локации за провеждането на инициативите – спортното игрище във вилната зона на с. Чифлик и курортната зона в с. Шипково (преди минералния басейн).

Община Троян се надява на ползотворно сътрудничество с хотелиерите и кметовете в селата, на които основно ще се разчита за популяризирането на инициативата сред пристигащите в двата курорта.

Коментари