Проведе се първата сесия на общинския съвет в Угърчин, свикана от Областен управител


На 9 ноември, се проведе първата сесия на общинския съвет в Угърчин. Тя бе свикана от и.д. областен управител Георги Терзийски. Преди първото редовно заседание новоизбраните общински съветници и кметове на кметства, както и новоизбраният кмет на общината Станимир Петков положиха клетва.

Клетвен лист подписаха Адрианка Добрева, Борисов Патарински, Величка Игнатова, Дора Маринова, Красимир Въцов, Милена Найденова, Никола Еков, Пенка Недялкова, Радион Пелтешки, Стефан Борисов, Стефан Данаилов, Тихомир Мирчев и Тони Лисичков, Даниела Христова – кмет на Голец, Печо Иванов – кмет на Драгана, Верка Димитрова – кмет на Каленик, Николай Вътев – кмет на Катунец, Данаил Асенов – кмет на Кирчево, Борис Нешев – кмет на Лесидрен, Павлинка Стойкова – кмет на Микре и Добринка Атанасова – кмет на Сопот, както и Станимир Петков – кмет на община Угърчин. Той получи и символите на града досегашния кмет на общината Валентин Вълчев.

В община Угърчин днешният ден е ден на промяната. Защото угърчинци избраха за кмет млад човек, за когото това е първи мандат. Със сигурност Станимир Петков ще въведе нов ред, нови правила в управлението. Надявам се и вярвам, че промените, които ще настъпят, ще бъдат в унисон с желанията на хората, които му се довериха – за прозрачност и почтеност в делата на общината, грижа и внимание към хората във всички населени места, каза в поздравителното си слово Терзийски. Той призова новоизбраната местна власт да обърне специално внимание на младите хора – тук, в община Угърчин те не са малко – те се нуждаят от грижа за образованието им, за възпитанието им, за да се научат на труд и отговорност към обществото.

Ключовите думи в предизборната кампания на Станимир Петков бяха именно ред и правила. Това очакват хората, това очаква и държавата от местната власт – да има ред и правила и те да се спазват от всички, акцентира още Георги Терзийски.

На церемонията присъства и народният представител Антон Долапчиев.

След тържествената част общинските съветници заседаваха и избраха за председател на общинския съвет в Угърчин Тихомир Мирчев.

Коментари