Проведе се инициативата „Млад кмет за един ден“ в Община Троян


Проведе се инициативата „Млад кмет за един ден“ в Община Троян, като на кметския стол на 20 май седна Ренета Дочева – ученичка в 11-и клас от СУ“ Свети Климент Охридски“.

Ренета е председател на Ученическия съвет към училището, активен участник в Клуб „Дебати“ , представяла града ни в състезания на училищно ниво, инициатор на училищни инициативи, базари, групови срещи с ученици,  включва се в обучения като „Превенция на наркоманиите сред младежи“(Фондация „Пулс“), „Младежка лаборатория за активност“(фондация „Приложно образование“), „Ние сме новото поколение – Какво зависи от нас?“(Обществен компас), „От нас зависи(НПО „Екомисия 21 век“-гр. Ловеч) и Летни младежки стажове, организирани от Община Троян.  Част е от Общински младежки съвет, трудолюбива, мотивирана за постигане на високи учебни резултати и ангажирана с обществено значими каузи.

Теодора Моева от 11-и клас СУ „ Васил Левски“ гр. Троян, профил „чужди езици“ стана председател на Общински съвет гр. Троян

Теодора е член на Управителния съвет на Общински младежки съвет – гр. Троян и на Ученическия съвет към училището, отличен успех през гимназиален етап и участник в множество олимпиади и състезания на общинско ниво, участник в Летни младежки стажове, организирани от Община Троян през 2020 г., участник в „Академия за стартиращи предприемачи“, проект на фондация „Америка за България“ и Съвета на жените в бизнеса.

За  заместник-кмет по финансите – Габриела Михайлова от СУ „ Васил Левски“ гр. Троян, 10 клас , , Профил „Софтуерни и хардуерни науки“.

Габриела  е сотличен успех през гимназиален етап, заема призови места на олимпиадите по   математика – областен кръг, като през 2021 г. е класирана на първо място за област Ловеч, второ място в конкурса „International  Tik Tok Challenge”, първо място в конкурса за есе на тема „Доброто в нос и около нас“ на ОбКБППМН при община Троян.

За позицията заместник-кмет „Образование, култура, социални и младежки дейности“ беше избран Христина Грънчарова – от ПГМЕТ „Академик Ангел Балевски“ – гр. Троян от 11 „б“ клас специалност ”Социална работа с деца и семейства в риск”.

Освен че Христина е отлична ученичка, тя активно участва във всички дейности в училището и в различни извънкласни дейности, отдадена е на спорта. Тренира джудо и самбо и има завидни постижения. В Държавния личен и отборен шампионат – девойки до 20 години, е на второ място. На второ място е и в Държавния личен шампионат. Друга нейна страст са книгите. С удоволствие чете криминални романи, фентъзи и трилъри. Мечтае да се посвети на децата, като след завършване на средното си образование продължи да се обучава във ВУЗ по специалност „Начална училищна педагогика с чужд език“.

 На стола на Директора на дирекция „Строителство“ беше Митко Миков от СУ „Васил Левски“ – с. Черни Осъм , 11-и клас, професионална паралелка „Планински водач“

Преди 4 години Митко идва от Червен бряг с амбиция и силно желание да учи в училището по професия Планински водач. Той участва активно в различни инициативи, свързани с планинарство и туризъм. Взима участие по проект „ Практични финанси“ на Junior Achievement. Изключително дисциплиниран. Включва се в популяризирането на професия Планински водач и в организирането на училищни дейности.                                                         

В отдел „Образование, култура, спорт и демографска политика“ бе Диана Тодорова от НУПИ „Проф. Венко Колев“, 10-и клас.

Диана е млад човек със сериозно и отговорно отношение към всички училищни дейности, с отличен успех, богата обща култура и организационни качества. Всяка учебна година завършва с отличен успех, но за нея оценките не са самоцел, важни са знанията и опита, които трупа в процеса на ученето. Диана съчетава в себе си талант, любознателност и общочовешки ценности – качества, които все по-рядко се срещат в нашето ежедневие.

Младите управленци се запознаха с работата в общинска администрация.  Те взеха участие в сутрешната оперативка на ръководството и в дискусиите за проекта на ремонта на централния площад и общинския пазар. Младото ръководство проследи  дейността в съответните звена на администрацията в периода.  Кметът за един ден участва в приемната на гражданите. Учениците получиха малки подаръци Община Троян, както и специални грамоти, за да си спомнят за деня, в който са управлявали Общината.

Коментари