ПРЕСАТА ГЪРМИ! Колко взима на месец кметицата на Тетевен за работа, която се състои в теглене на кредити…


В края на изминалата 2019 година общинските съвети от област Ловеч гласуваха заплатите на своите кметове. При проверка на TroyanPress установихме, че малките общини като Тетевен, Ябланица и Априлци гласуват големи заплати на своите кметове. Това е изключително странно и неморално. Кметове на общини с около 5000 души население да получават в пъти по-големи заплатите от градоначалниците на градове с население над 30 000 души. Най-голямата наглост е при кмета на Тетевен г-жа Мадлена Бояджиева, която е с най-голямата заплата в област Ловеч – 3500 лв. като уточняваме, че таванът за възнаграждението е 5000 лв. Веднага след нея се нарежда кметът на Луковит с 3000 лв. На трето място е кметът на Летница с внушителните 2800 лв. Новоизбраният кмет на Априлци Тихомир Кукенски е на четвърто място в класацията с възнаграждение от 2600 лв. Той управлява община Априлци, която е с население малко под 3000 души.

Забележете… на почетното ПЕТО място се нареждат кметовете на областния град Ловеч и втория по големина в област Ловеч – Троян. Г-жа Корнелия Маринова и г-жа Донка Михайлова се разписват всеки месец срещу 2400 лв. Само 100 лв. по надолу от Троян и Ловеч се нарежда кметът на Ябланица със заплата от 2300 лв. На последно място в класацията е кметът на Угърчин г-н Станимир Петков, който се разписва всеки месец срещу най-малката заплата в област Ловеч 2080 лв.

Свидетели сме на изключително странни гласувания на заплати от страна на общинските съвети в област Ловеч. Друг е въпросът, ако взимаш всеки месец 3500 лв. какво си свършил за тях и дали ги заслужаваш, както и в какво финансово състояние е общината. По информация на TroyanPress няколко общини в област Ловеч са пред теглене на заеми от няколко милиона и тук е момента да попитаме тези кметове дали техните заплати са резонни и няма ли да ги намалят, за да може Общината да пести, за да връща заеми?

Очаквайте скоро кои общини от Област Ловеч са пред финансов колапс и ще теглят през тази година кредити от няколко милиона, за да покрият свои стари задължения, които не са върнати заради немарливо управление!

Коментари