Предупреждения за гръмотевични бури и дъждове в неделя


Значителна ще е облачността над по-голямата част от страната

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. Валежи от дъжд ще има главно в Западна и Централна България, на повече места, по-интензивни и придружени с гръмотевици ще са след обяд и вечерта, когато са възможни и градушки. Над Източна България ще бъде предимно слънчево. До вечерта вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен и с него ще прониква хладен въздух. Максималните температури ще са в широки граници: от 23 градуса в северозападните, до 33 на места в югоизточните райони, сочи прогнозата на НИМХ. 

Жълт код за гръмотевични бури и интензивни валежи е в сила за девет области на страната през днешния ден. 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър, който през нощта ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 25-26. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините валежи ще има, главно в следобедните часове. Ще има и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Стара планина. Преди обяд вятърът ще е слаб от югозапад, след пладне ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него температурите ще се понижат. Максималната на височина 1 200 метра ще бъде около 21 градуса, на 2 000 метра – около 14.

Коментари