Предстои санирането на още две жилищни сгради в Тетевен


На 22.06.2017г. се състоя работна среща, на която бе подписан Акт Образец №2 за откриване на строителни площадки на нови два блока в Община Тетевен, по изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това са: бл. № 10 „144“, вх. Д и бл. №14 „Сава Младенов“, намиращи се в ж.к. „Пеновото“.

На срещата присъстваха кметът на Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, зам.-областният управител на Ловеч – Илиян Тодоров, зам.-кметовете на Община Тетевен – Тони Стоев и Борис Врабевски, експерти от администрацията, представители от сдружението на собствениците на двете сгради, представители на строителния надзор и фирмите изпълнители.

След като срещата приключи, д-р Бояджиева заедно с останалите участници посетиха строителните площадки, където разговаряха с живеещи в съответните блокове граждани. Хората изказаха своята радост от факта, че жилищата им ще бъдат санирани, като същевременно споделиха и други важни въпроси със своя градоначалник.

Към настоящия момент цялостно са санирани 5 сгради, строителни работи ще започнат върху гореспоменатите две, а други две се очаква да стартират през месец юли. Чрез изпълнението на мерките за енергийна ефективност се цели осигуряване на по-добри условия за живот на гражданите, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда. Това от своя страна ще допринесе за: намаляване на разходите за енергия и подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите.

 

Коментари