ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СТАР ТИЙМ ЗАВОЮВАХА РЕДИЦА ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ В ИСТАНБУЛ


Отлично представяне на българските кикбоксьори на Европейското първенство за деца, кадети, юноши и девойки в гр. Истанбул, Турция. Нашите момчета и момичета спечелиха общо 89 отличия, от които 30 златни, 23 сребърни и 36 бронзови. С този актив България зае второто място в класирането по медали на шампионата, в който участваха 1640 състезатели от 38 държави.

Най-успешният клуб по кикбокс в България и един от първенците в Европа – “Стар Тийм”, под ръководството на Иван Георгиев и Деница Миленкова, успяха да донесат поредна радост за България, като завоюваха десетки европейски и вицеевропейски титли. 

Отличилата се в европейския турнир – 9 годишната София Спасова, завоюва 2-ро място, след оспорван финал с представител на домакините. Постигнала многобройни успехи на републикански и международни първенства, тази вицеевропейска титла е първата голяма крачка на младата надежда в кикбокса

Ето какво сподели и треньорът на Стар Тийм – Иван Георгиев, който е и национален селекционер в татами дисциплините : 

„30-те златни медала в Истанбул не са случайни, България е фактор в световния кикбокс!

Това първенство ни доказа за пореден път, че сме на правилния път. България, след периода на ковид пандемията, се превръща в сила, с която останалите трябва да се съобразяват в този спорт.

Най-важното беше, че като цяло страната ни се представи изумително и показахме, че изявите в последните няколко шампионата никак не са били плод на случайност.

Тази приемственост, за която говорихме с теб миналия път, вече не е само пожелателна в клуба ни, а става факт. Ние сме били обучавани, след това предаваме опита си на други специалисти, а те сега, на това първенство, показаха качествата си като лидери и треньори. Осъзнаха своята отговорност към останалите. Към подрастващите, които ги ползват като мотивация, вдъхновение и пример за подражание.

За нас, ръководителите на Стар Тийм, това е една сбъдната мечта!“

Българският национален отбор беше представен не само от състезатели, а от и съдии, като 3-ма от българските съдии повишиха категорията си в клас “А”, а Венета Георгиева и Ани Минкова бяха наградени за най-добър рефер/съдия на татами и ринг жени.

Председателят на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай- Тай – Галин Димов беше на място през цялото състезание, за да подкрепя състезателите и изрази своето удовлетворение от представянето на отбора, което за пореден път доказва, че конфедерацията се управлява успешно и посоката е правилна.

Ето какви думи използва Галин Димов след края на първенството: 

„Споделяме успеха, защото е важно да се знае, че тук в тази прекрасна страна има един отбор по кикбокс, който прави всичко по силите си цял свят да научи за България, да слуша и да запомни химна!!!“

Коментари