Предприети са необходимите мерки за гарантиране на сигурността и реда в дните около предстоящите празници


В ОДМВР-Ловеч е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността и защитата на населението,  както и за осъществяване на контрол по спазването на въведените противоепидемични мерки, по време на Великденските празници и на 6 май-Гергьовден.
Осигурено е  полицейско присъствие на обществените места около храмовете по време на църковните богослужения и през празничните дни ще се съблюдава за спазване на необходимата дистанция между гражданите, носенето на предпазни маски и недопускане струпването на хора на едно място.Осъществени са контакти с органите на местната власт по места, с оглед предприемане на съвместни действия по опазване на реда и безопасността в населените места.
Пътни полицаи ще има по пътищата първи клас и в районите на участъци, с концентрация на ПТП, както и на пътните възли, кръстовищата и участъците, с временна организация за безопасност на движението, характеризиращи се с недостатъчна пропускателна способност на транспортния поток. Там ще се осигури видимо полицейско присъствие с готовност за регулиране, подпомагане и контрол на движението от звената, осъществяващи контрол на пътното движение. Предвидено е провеждането на специализирани полицейски операции по различни направления на дейност, при които ще се следи най-вече за водачи употребили алкохол или неправоспособни такива, както и използване на обезопасителни колани или каски и наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

От РДПБЗН-Ловеч  информират, че през последните дни  са извършили инспекция на всички православни храма в региона, за които е получена информация, че в тях ще се провеждат църковните богослужения. Проверени са пожарогасителите и евакуационните изходи на обектите, както и обезопасеността на местата за палене на свещи – няма констатирани нарушения. От пожарната напомнят:
– да се поставят горящи свещи само на безопасни места, върху негорими подложки и на разстояние от горими материали;
– да се употребяват свещи на недостъпни за малки деца и домашни любимци места;
– да се пазят косата и дрехите при палене на свещи; когато се излиза от вкъщи, хората да се убедят, че не са оставили горящи свещи;
– абсолютно е недопустимо безразборното изхвърляне на горящи свещи и клечки кибрит.

Ръководството на ОДМВР-Ловеч и РД ПБЗН-Ловеч Ви пожелават светли празници!

Коментари