Правителството на извънредно съвещание заради цената на тока


Правителството се събира тази сутрин извънредно на съвещание заради цената на електроенергията.

Премиерът Бойко Борисов свиква съвещание в Министерски съвет, на което ще се обсъдят цените на електроенергията, които трябва да влязат в сила от 1 юли. Това каза в петък, пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, след като откри модернизирана пречиствателна станция във варненското село Тополи, съобщи „24 часа“.

|По време на съвещанието трябва да бъдат обсъдени законодателни промени, които да предотвратят планираното поскъпване на тока.

Борисов изрази своето несъгласие да бъде увеличавана цената на тока, както за бизнеса, така и за потребителите и добави, че той не прави разделение между тях. „Разбрал съм се и с Патриотичния фронт, защото не съм съгласен с увеличението, макар, че нямам никакво право да се меся в работата на регулатора. Имам право обаче да се меся в работата на НЕК, БЕХ. Ако се наложат по-драстични промени, в два-три текста на закона, ще настоявам да се направи. Мога само да помоля КЕВР да отложат вдигането цената на тока, защото до тогава ще имаме някои решения, които ще повлияят“, Борисов.

Източник: БГНЕС

Коментари