По предложение на Николай Дренчев започва предпроектно проучване за строеж на пряка ЖП връзка Ловеч – магистрала Хемус – Плевен


Taзи новина съобщи Николай Дренчев в своя профил във фейсбук:

Покрай страстите с контрола на службите за сигурност пропуснах да разкажа на гражданите на Ловеч, Плевен и Троян за работата ми с министъра на транспорта: след поредица от срещи, които направих с Г. Гвоздейков, започнали миналата година, през миналата седмица той е разпоредил на НКЖИ да започне предпроектно проучване за строеж на пряка жп връзка Ловеч – магистрала Хемус – Плевен, скоростна пътническа жп линия.

Бърз, надежден и безопасен транспорт ще свърже икономическия, образователен и социален живот на трите града, ще ги свърже бързо и пряко и с автобусния транспорт по оста изток-запад.

Това, разбира се, е само началото, пътят до крайно изпълнение на проекта ще е дълъг, но първата крачка вече е направена. Радвам се, че въпреки идеологическите различия, които имаме, с министър Гвоздейков се разбираме технократски, неговият екип харесва идеята и съвместно ще работим за реализирането й.

Коментари