Пореден сериозен добив от общинската оранжерия поема към детските градини в oбщина Троян


 В началото на седмицата, поредният добив от общинската оранжерия в кв. Кнежки лъг пое към своите малки ползватели от троянските детски градини. Поради големия добив на краставици, част от продукцията беше насочена към Домашен социален патронаж и осигури свежа салата и за най-възрастните жители на общината.

През летните месеци менюто в детските градини ще бъде обогатено с био домати, краставици и пипер. Двете овощни градини на общината – сливова и ябълкова също обещават добра реколта наесен. Направени са и първите стъпки за изграждане на собствен пчелин.

През пролетта, от първата продукция на общинската оранжерия, освен децата, се възползваха и младежите с увреждания от Центъра в Дълбок дом, ползвателите на Домашен социален патронаж и обитателите на Дома за стари хора в Добродан.

Към троянския опит в изграждането на първата общинска био градина в страната, вече има сериозен интерес от страна на други общини, медии и неправителствени организации. Това е повод за гордост за нашата община и потвърждава, че уверено вървим в правилната посока, прилагайки пакет от мерки, чрез който едновременно се осигурява качествено и разнообразно хранене на троянските деца и приемливи такси за младите семейства, използващи услугите на Детска млечна кухня и на детските ясли и градини в общината.

Ръководството на Община Троян ще продължи не само да надгражда постигнатото по този проект, но и да търси механизми, чрез които да подкрепи всички инициативи, свързани с производството и предлагането на местни растителни и животински биопродукти.

Коментари