Полицията в Троян задържа четирима мъже за притежание на наркотици


Четирима са задържани за притежание на наркотични вещества при специализирана операция в Троян насочена срещу битовата престъпност в малките населени места.

Полицейските действия са проведени под наблюдението на Окръжна прокуратура-Ловеч и Районна прокуратура-Троян. В операцията участие са взели служители на РУ Троян и ЗЖУ-Плевен.

Задържани за срок от 24 часа са четирима жители на с.Врабево. На първия адрес в селото обитаван от 21-годишен мъж, полицаите са се натъкнали на две растения от рода на конопа, които са засяти в дворното място. В хода на процесуално-следствените действия, в къщата е открито пакетче със суха зелена тревиста маса, с бруто тегло около 7 грама, която след изследване с полеви тест е реагирала на канабис.

На друг адрес в селото, обитаван от 25-годишен криминално проявен е установено, че в стая се държи суха зелена тревиста маса с тегло 36 грама, която след направен полеви тест е реагирала отново на канабис.

В стая към трети имот обитаван от 27-годишен, служителите на РУ Троян са открили   тревиста маса с тегло 1 грам, която след изследване с полеви тест е дала положителен резултат за канабис.

На четвърти адрес в селото обитаван от 25-годишен, полицаите са открили 11 пластмасови кофички  засети с 11 растения от рода на конопа, с размери между 10 и 15см. При изследване на листната маса с полеви тест е отчетен положителен резултат отново за канабис.

Четиримата мъже са задържани в РУ Троян, а по случаите са образувани 4 досъдебни производства и работата продължава под ръководството на РП-Троян.

Коментари