Очаква ни хладен и дъждовен уикенд


И през следващото денонощие – събота, времето ще се задържи хладно за периода. След временно намаление на облачността в предобедните часове, по-късно през деня отново ще се увеличи, предимно купесто-дъждовната.

На много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е от запад-северозапад, в Дунавската равнина – временно до умерен.

Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Вижте пълна прогноза за времето на sinoptik.bg

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще има и предимно слаби превалявания. Вятърът ще е слаб. Максималните температури ще са 23-26 градуса. Вълнението ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е от 21 градуса – по северното, до 23 градуса – по южното крайбрежие.

Над планините ще се задържи предимно облачно. Около и след обяд ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът по билата ще е умерен, от запад-северозапад. На 1200 м дневната температура ще е около 16 градуса, на 2000 м – около 11-12 градуса.

В неделя, в 19.38 ч., настъпва астрономическото лято. Продължителността на деня е 15 часа 19 мин. и 32 секунди.

В неделя облачността ще бъде предимно значителна и на много места от запад на изток ще превали, около и след обяд, главно в Южна България – с гръмотевици.

Възможни са интензивни валежи и локални градушки. Дневните температури ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 19 и 24 градуса.

В понеделник все още ще има условия за краткотрайни превалявания, но на по-малко места, главно в южните и източните райони. Дневните температури ще се повишат с 1-2 градуса.

Коментари