Официално бе открит спортният терен в село Градежница


На 9 септември по време на традиционния събор на с. Градежница официално бе открит реновирания спортен терен в селото. Лентата бе прерязана от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и кмета на Градежница – Митко Русинов.

Много се радвам, че днес сме тук, за да открием обновения спортен терен. Изключително ми е приятно, че игрището отново ще бъде в експлоатация, отново ще бъде изпълнено с живот, а спортните емоции ще завладеят играчите и публиката, каза д-р Бояджиева в словото си към присъстващите.

Няма нужда да отбелязвам значимостта на терена за селото. Всички Вие обичате спорта и горите в играта. Местните клубовете разполагат със страхотни играчи и млади таланти, които заслужават да тренират и играят точно в такива условия, подходящи за бъдещото им развитие, както и за да усетят удоволствието от играта, добави още кметът.

Искам да отбележа и изключителната роля на местните жители и спортни деятели, както и на кмета на селото Митко Русинов, към превръщането на запустелия терен в това, което виждаме днес. Благодаря на всички Вас за вложените усилията, труд и свободно време, защото без Вас това нямаше как да се случи. Благодаря и на председателя на ОбС – Тетевен – г-жа Мария Стойчева, както и на г-н Николай Нанков, който също активно участва и оказа голяма подкрепа за обновяването на терена, отбеляза д-р Бояджиева.

Тя поздрави жителите на селото по случай традиционния им събор и отправи пожелания за здраве, щастие и приятни емоции по време на събитието.

Д-р Бояджиева подари и футболни топки на ФК „Светкавица“ като им пожела бъдещи успехи и да продължават да радват своята публика.

Откриването на терена бе съпроводен от традиционния детски футболен турнир по случай събора на селото, в които взеха участие отборите на ФК „Светкавица“ – Градежница, ФК „Озрен“ – Голям извор, ФК „Пещера“ – Галата и ФК „Вихър“ – Глогово.

На последното заседание на ОбС-Тетевен общинските съветници гласуваха теренът безвъзмездно да бъде предоставен за ползване на ФК „Светкавица“ – Градежница, за срок от три години, като клубът поема отговорността за поддържане и опазването му.

Освен вложения труд от местните жители, за реновирането на терена в периода 2019-2021 по инвестиционните програми и програмите за текущи ремонти, Община Тетевен е финансирала дейности по ограждане, реконструкция и вертикална планировка на терена, както и ремонта на съблекалните.

Сред присъстващите бяха още председателят на ОбС – Тетевен – Мария Стойчева, общински съветници, спортни деятели, жители и гости на село Градежница.

Коментари