От 18 до 21 юли Тетевен ще посрещне делегация от 150 човека от побратимената община Радовиш, Северна Македония във връзка с изпълнението на съвместен проект „Заедно създаваме по-добро бъдеще“


От 18 до 21 юли община Тетевен ще посрещне делегация от 150 човека от побратимената община Радовиш, Северна Македония във връзка с изпълнението на съвместен проект „Заедно създаваме по-добро бъдеще“. Проектът е финансиран от ЕС по Програма „Европа на гражданите“, направление „Демократична ангажираност и гражданско участие“, мярка „Побратимени градове“.

В рамките на четири дни ще бъдат осъществени два дискусионни форума: бизнес форум – изложение и младежки дебат за бъдещето на Европа и европейските политики за младите хора. В първия форум участие ще вземат предприемачи, търговци, хотелиери, ресторантьори, земеделски производители и занаятчии, които ще обменят опит и идеи в сферата на предприемачеството. Във втория форум – директори на училища, експерти и младежи ще изразят становище за европейските политики за образование и заетост на младите хора. Ще бъдат обменени полезни практики в двете общини в сферата на иновативното образование, дуално обучение, механизмите за приобщаващо образование. Самодейци от община Радовиш ще се включат и в традиционния за община Тетевен Празник на народния обичай и автентичната носия, провеждащ се в село Рибарица, като всички гости на фестивала ще имат възможност да присъстват на Вечер на македонския фолклор на 20.07.2019 г.

По време на изпълнение на дейностите по проекта ще участват около 370 души – представители на местната власт и местния бизнес от двете общини, младежки организации, експерти в сферата на образованието и младежките политики, участници в самодейни състави и представители на културни институции на побратимените общини.

През 2018 г. Община Тетевен подписа Меморандум за сътрудничество и приятелство с Община Радовиш. Част от общите дейности в обхвата на сътрудничеството е кандидатстването по общи проекти, финансирани по европейски програми, какъвто е и проектът „Заедно създаваме по-добро бъдеще“.

Коментари