От БСП се обръщат към политическите сили в общината с призив да подпишат обща декларация срещу купуване на гласове


МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019, ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Председателят на ОбС на БСП Росен Веселинов е изпратил писмо до всички политически сили и коалиции, които участват в местни избори 2019 г. В писмото се изразява тревога за това, че в  последните дни в Общинския съвет на БСП – Троян са постъпвали сигнали за нерегламентирано събиране на лични данни на гласоподаватели срещу предлагане на суми. Росен Веселинов твърди, че за подобни престъпни действия в партията са имали информация и на проведените Европейски избори, които тогава са приели като преувеличени. Поставянето на темата в центъра на общественото внимание  и на местните избори е причината да се търси взаимодействие с  основните политически сили в общината. От БСП предлагат на останалите политически сили да подпишат обща декларация за осъждане на купуването на гласове и да поемат ангажимент, че няма да допуснат троянските партии и коалициите,   да  участват в купуване на гласове и злоупотреба с личните данни на гражданите.

 От столетницата канят политическите сили на 23 октомври 2019 г. (сряда) от 17,30 часа в Културно-информационния център за подписване на декларацията.

В писмото се казва и че представители на Общински съвет на БСП ще проведат среща с Районния прокурор и с Началника на РУ на МВР, за да ги информират за случая. В оставащите дни до изборите те ще информираме и местните и регионални медии за тревогата си, като ще поканят за самия изборен ден авторитетни международни медии.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари