Отбелязахме Деня на християнското семейство


На 21-ви ноември Община Тетевен отбеляза Въведение Богoродично или Деня на християнското семейство и християнската младеж. Празникът се проведе в салона на Общинска администрация, а програма бе изпълнена със стихове и песни, посветени на семейството, неговата сила, както и на любовта и вярата, които то ни дава. Участие в събитието взеха децата от детските градини в гр. Тетевен – „Васил Левски”, „Незабравка” и „Детелина“.

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, поздрави присъстващите и участниците в мероприятието като отбеляза, че днес празнуваме един от най-българските празници.

Денят на християнското семейство е празник, в който се преплитат православие и народни традиции, устояли през вековете, защото семейството е събирателен образ на нашите предци, нашия род и произход, каза д-р Бояджиева.

Тя подчерта, че днешният ден е чудесен повод да покажем на своите близки колко важни са те за нас и колко много ги обичаме, защото именно домът е онова топло огнище, което сгрява сърцата и душите ни.

Д-р Бояджиева завърши с пожелания за здраве, любов и разбирателство във всички домове.

Отец Павел отслужи водосвет за здраве и разказа за вярванията и традициите за днешния празник.

В организацията на празника се включиха и доброволците от БМЧК – Тетевен, а сред присъстващите бяха още зам.-кметовете – Борис Врабевски и Тони Стоев, служители на администрацията, родители, ученици и граждани.

Коментари