Окончателно: Николай Хаджигенов осъден от Димитър Спасов


Протестърът и член на “Отровното трио” – адв.Хаджигенов загуби за трети и окончателен път оспорваното дело.

След 4 години водене на дела, Николай Хаджигенов е осъден на най-висша инстанция. Членът на “Отровното трио” дължи обезщетение на бизнесмена Димитър Спасов.

Източници на Bunt.bg научиха, че във вторник, 20.07.2021г. Върховният Касационен Съд излязъл с окончателно решение, с което е оставил без уважение искането на Хаджигенов да бъде отменено вече влязлото в сила решение, с което е осъден да заплати обезщетение на бизнесмена и собственик на охранителна фирма “Делта Гард” – Димитър Спасов за клевета и обида.

Припомняме, че думите, засегнали Димитър Спасов, са прозвучали от устата на Хаджигенов в предаването “Честно казано” с Люба Кулезич, по несъществуващата вече телевизия “Би Ай Ти” през октомври 2017 г.

Изразите, заради които Димитър Спасов е потърсил справедливост по законен ред, са:

“Димитър Спасов е съпричастен към корупционни схеми в Българската федерация по кикбокс и муай тай” и “Димитър Спасов е “христоматиен пример за корупция”. 

Враждата между скандалния адвокат и шефа на нашумялата в последната година охранителна фирма, има своята предистория. Преди да оклевети бизнесмена, Хаджигенов е съдийствал на мачове по кикбокс.

Когато Димитър Спасов става президент на Българската Конфедерацията по кикбокс и муай тай, спира реферските права на протестъра.

Тогава от федерацията обосноват мотивите си черно на бяло. “Заповедта му е издадена след обсъждане проявите на Хаджигенов като спортен съдия на международни спортни събития, конфликтното му поведение в средите на останалите спортни съдии, злепоставяне на българския съдийски състав и не на последно място публичните му твърдения, че никога не е бил съдия на Българска конфедерация по кикбокс и муай-тай. Това автоматично води до отнемане и международните му права”, заявява по този повод преди години секретарят на федерацията Мария Козлева.

Свързахме се с Димитър Спасов за коментар по случая и спечеленото дело. Ето какво каза той:
“Всеки, който си упражнява риториката на мой гръб или на гърба на охранителната фирма, ще бъде съден до дупка! Опашката е дълга и никой няма да бъде пропуснат или забравен.

Коментари