Около 2000 машини почистват републиканските пътища


Около 2000 машини почистват републиканските пътища. От началото на снеговалежа досега над 2500 души от пътноподдържащите фирми и областните пътни управления работят денонощно, за да се обработят пътищата и да се осигури пътуването по пътната мрежа след обилния снеговалеж.
Дежурните в Ситуационния център на Агенция „Пътна инфраструктура“ са приели на тел. 0700 130 20 над 1000 обаждания от 19 ч. на 16 януари до 12 ч. днес.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да шофират със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Поради свръхпотребление към приложението LIMA и интернет страницата на АПИ –www.api.bg, има временни затруднения с интернет достъпа. IT експертите работят за разрешаването им.

Коментари