Общински съвет – Троян беше даден като иновативен на националния форум на председателите на Общински съвети от цялата страна в Пловдив


Председатели на местни парламенти от цяла България се събраха в сряда в Пловдив, където се проведе годишното общо събрание на Националната асоциация на председателите на общински съвети /НАПОС-РБ/. Градът под тепетата за поредна година беше домакин на форума на сдружението, което е учредено през 2004 г. именно в Пловдив.

По време на сбирката председателят на НАПОС-РБ и на Общински съвет-Велико Търново Венцислав Спирдонов представи отчетен доклад на националната асоциация и нейното развитие през последните 4 години. Той направи и цялостен анализ на асоциацията за 2023 г. и за осъществените инициативи. Общото събрание прие бюджета и програмата с набелязани мерки през 2024 г., които са свързани както със законодателството, касаещо местното самоуправление, а така също с повишаване на административния капацитет.Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева на НСОРБ даде за пример като добра практика излъчването на заседанията на Общинския съвет-Троян,който е един от четирите в страната,които са започнали предаванена живо в ютуб канал много преди промяната в ЗМСМА.

„За изминалите 20 години НАПОС–РБ се утвърди като авторитетна неправителствена организация в областта на местното самоуправление, провеждаща множество научно–теоретични конференции, тематични дискусии, обучения, пътуващи семинари и други мероприятия в подкрепа на местните власти и общинските съвети. В момента в НАПОС – РБ членуват над 200 председатели на Общински съвети като организацията е отворена за прием на нови членове“, заяви Венцислав Спирдонов.

Коментари