Община Троян стартира кампания „Защото Троян е в сърцата ни“


В последните месеци не веднъж бе споменавано какви затруднения изпитват бизнеса, туристическия бранш, както и българските общини като резултат от световната пандемия. В това число и Община Троян. Числата към 1.06.2020 г. показват, че средствата в общинската хазна, събрани от местни данъци и такса за битови отпадъци, са с 579 хил.лв. по-малко, в сравнение със същия период на 2019 г. Въпреки пандемията, Общината продължава да работи активно за разработването на проекти и привличане на външни средства.

В края на епидемичната обстановка, Община Троян стартира една по-различна кампания. „Защото Троян е в сърцата ни“ е кампания, която има за цел да покаже на хората добрия пример и резултатите, които се постигат, когато бюджетът на общината е стабилен и се събират, дължимите към Общината местни данъци и такси.

В следващите месеци администрацията ще споделя с жителите си нагледно какво се случва с местните данъци и такси, които внасят в местната хазна и какво влияние оказва всеки, който внася своите данъци и такси. Община Троян обедини произволно мнения и впечатления, като цели да покаже единствено добрия пример. Разбира се, с ясното съзнание, че има дефицити и сфери, в които продължават да се влагат усилия.

Ако сте сред хората, които искат да виждат положителния, добрия пример – може да следите публикациите на Общината (в сайта www.troyan.bg) от настоящия месец юни до края на месец ноември. Всеки месец ще виждате различни примери, за това как всеки от вас променя облика на общината! В края на календарната година, Община Троян ще подготви изненади за трима жители, изтеглени на произволен принцип, които са редовни платци и нямат задължения към общинската хазна.

Вярваме, че ще откриете себе си в нещата, които ще ви покажем, защото Троян е в сърцето на всеки един от нас!

Коментари