Община Троян се включва в осмото издание на инициативата „Часът на Земята“


По покана на международната природозащитна организация WWF, Община Троян за поредна година се включва в тазгодишното /осмо/ издание на световната инициатива „Часът на Земята“. То ще се състои на 19 март, събота, от 20:30 ч. до 21:30 ч.

Всяка години инициативата привлича вниманието на хората към различни природозащитни проблеми и им дава възможност да заемат активна позиция за разрешаването им. Фокус на „Часът на Земята“ и през 2016 г. са усилията за справяне с климатичните промени. Със символично гасене на осветлението за час (от 20:30 ч. до 21:30 ч.) всички участници ще обърнат внимание към спешната нужда от действия за ограничаване на климатичните промени.

През 2015 г. „Часът на Земята“ е най-популярната световна инициатива, с участници от 170 държави и над 7000 града, правителства и представители на бизнеса – обединени в общи послания и действия за природозащита. „Макар и със символичното изключване на осветлението на обществени сгради, фирми, нашите домове, можем заедно да заявим твърда позиция. Това е символичен жест, с който показваме нашата загриженост към настъпващите климатични промени и употребата на повече ресурси, отколкото човечеството разполага.“, споделя кметът г-жа Михайлова.

На 19 март, точно в 20:30 ч., за един час осветлението на административните сгради в гр. Троян ще бъде изключено.

Повече за инициативата може да научите на официалната страница на организаторите: http://www.wwf.bg/get_involved/earthhour/earth_hour_2016/

Коментари