Община Троян предвижда изграждане на парк за практикуване на колоездене – Пъмп-трак


С оглед на интереса от страна най-вече на деца и младежи в последните години към различни форми на колоездене, включително планинско, Община Троян планира изграждане на парк за практикуване на колоездене, в рамките на лесопарк „Турлата“.

Експерти от администрацията вече са в разговори за допълване на цялостната визия за осмисляне на терена и превръщането му в зона за спорт, отдих, тренировки, забавление.

Експерти, занимаващи се изграждане на този тип съоръжения, вече огледаха предвидения от Община Троян терен, като предложението им включва изграждане на следните съоръжения: Пъмп-трак площадка, с размери от около 600 кв. м., изградена от земна маса, трошен камък и/или рециклирана асфалт.

Какво представляват съоръженията? Пъмп-трак: възможен е свободен дизайн, съобразен с терена, предлагащ разнообразни варианти за каране. Подходящ както за развлекателно каране и забавление, така и за развиване на умения, провеждане на тренировки, обучения и състезания.

Тейбъл топ скокове: скокове с прогресираща степен на трудност за максимална безопасност. Лесни и забавни за преминаване както от начинаещи, така и от напреднали карачи. Възможно е да бъдат изградени допълнителни скокове с метална конструкция и импрегниран дървен материал.

Дейностите по изграждане на терена ще включват геодезическо заснемане на терена; подготовка на терена – отстраняване на тревна и друга растителност, заравняване на терена, изграждане на дренажна система;  оформяне на съоръжението, както и озеленяване и зони за отдих.

С тези планирани дейности Община Троян се стреми да предостави още възможности за спорт и отдих на троянци и гости на града, както и да стимулира най-малките към активен начин на живот, включващ спорт и здравословни навици.

Коментари