Община Троян получи дарение в размер на 2000 лв. от „Лайънс Клуб София Кепитъл“, с което ще бъдат финансирани общинските био -градини


Днес, 17 май, Кметът на Троян, г-жа Донка Михайлова, се срещна с троянските представители на Лайънс Клуб София Кепитъл“ , за да получи парично дарение от клуба, с което ще се финансират общинските био-градини.

„Лайънс Клуб“ е международна организация на хора от бизнес средите, която, като част от своята дейност, оказва подкрепа за обществено значими дейности, преимуществено фокусирани около грижата за децата. Въпреки че в началото на Ковид пандемията организацията дарява апарат за дезинфекция на СБАЛББ – Троян, дейността ѝ е съсредоточена основно в по-големите градове на страната и, съответно, слабо популярна в Троян.

Инициатори за дарението са двама местни общински съветници – инж. Васил Гадевски и инж. Емилиан Евтимов, които членуват в клуба.

Дарената сума ще бъде вложена за закупуване на посадъчен материал за новото картофено поле, с чиято продукция Община Троян ще допълни разнообразието от плодове и зеленчуци – собствено производство, които се влагат при приготвянето на храната за детските градини в общината.

Влагаме много усилия, време и труд в развитието на този проект, благодарение на който децата на Троян се хранят качествено, разнообразно и здравословно и се радваме, че организация като „Лайънс Клуб София Кепитъл“ се включва в неговото финансиране, защото грижата за здравето на нашите деца е наш общ ангажимент!“, се казва в благодарственото писмо, което г-жа Михайлова връчи на двамата представители на клуба.

Коментари