Община Троян подаде 8 нови проекта за близо 7 милиона лева


Дните на извънредното положение бяха ползвани от Община Троян за активна работа по подготовка на нови проекти. Един от начините да бъдат изпълнявани целите за ограничаване на безработицата и доходите на хората общинското ръководство вижда в това, Общината сама да привлича инвестиции.

Успоредно с предприетите незабавни мерки за опазване здравето и живота на гражданите, Общината не остави на „заден план“ поетите ангажименти за кандидатстване за финансиране създаването на социални центрове в сградата на недовършената поликлиника, разширяване обхвата на така необходимите социални услуги – патронажна грижа и топъл обяд, подаване на проекти за финансиране на енергоефективни мерки в сградите на 10 бр. сдружения на собствениците с 329 жилища и 9 други помещения, рехабилитация и модернизация на системите за външно изкуствено осветление в Троян, Орешак и Черни Осъм.

Общият брой на новоподадените проекти е 6, на обща стойност 6 680 578 лв. (от които 4 442 935 лв. насочени към частните сгради), а заедно с това бе разширен обхватът на вече действащи проекти за патронажна грижа и топъл обяд – за още 291 366 лв. за общо 344 потребители. Или общата стойност на исканото финансиране възлиза на 6  971 944 лв.

Подадените от Община Троян проекти включват: Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на общините; Изграждане на Център за грижа за лица с умствена изостаналост в гр. Троян; Създаване на Център за подкрепа на лица с увреждания в община Троян; „Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Троян с адреси: ж.к. „Лъгът“ бл.12; ул. „Лъгът“ №2, бл. „Машстрой-2“; ж.к. „Черногор“ №16, 18, 20 – „Арда“, „Марица“, „Тунджа“; ул. „Опълченска“ №12, бл. „Балкан“; „Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Троян с адреси: ул. „Васил Левски“ №332; ж. к. „Младост“, бл.2; ул. „Пенчо Хаджи Найденов“ №7; ул. „Христо Ботев“ №105 и 107 и ул. „Тома Хитров“ №23; Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Троян с адреси: ж.к. „Лъгът“, бл.11 „Хисар“; ж.к. „Младост“, бл.5, както и разширяване на услугите: Разширяване на проект „Патронажна грижа в Община Троян“ – с Компонент 3 в условията на извънредно положение и Целево подпомагане с топъл обяд на уязвими групи в община Троян в условията на извънредна ситуация – 2020 г.

Успоредно с подготовката на новите проекти, не спира изпълнението на текущите.

Коментари