Община Троян отново е удостоена с наградата „Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво“


В Деня на българската община, 12 октомври, бяха връчени отличията „Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво“. Община Троян за четвърти път е носител на наградата – доказателство, че администрацията прилага успешно 12-те принципа за добро демократично управление и има високо качество на предоставяните публични услуги. Отличието е и признание за реализиране на добри практики при изпълнение на публичните политики.

Освен Община Троян със статуетки бяха наградени общините: Берковица, Бургас, Враца, Вълчи дол, Габрово, Димитровград, Добрич, Долна баня, Ихтиман, Каспичан, Кнежа, Кърджали, Левски, Ловеч, Мездра, Павликени, Поморие, Свищов, Сърница, Тетевен, Търговище и Челопеч.

Европейският етикет за иновации и добро управление на местно ниво се присъжда за период от две години. На кристалния приз – дванадесетостен, са гравирани 12-те принципа за добро управление на Съвета на Европа:

Честно провеждане на избори, представителност и гражданско участие; отзивчивост; ефикасност и ефективност; откритост и прозрачност; върховенство на закона; етично поведение; компетентност и капацитет; иновации и отвореност за промени; устойчивост и дългосрочна ориентация; стабилно финансово управление; човешки права, културно разнообразие и социално единство; отчетност.

Коментари