ОБЩИНА ТРОЯН ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ОРГАНИЗИРА ИНИЦИАТИВАТА „МЛАД КМЕТ ЗА ЕДИН ДЕН“


Във връзка с тържественото отбелязване на 09.05.2022 г. – Деня на Европа, Община Троян за поредна година организира инициативата „Млад кмет за един ден“. Това е една чудесна възможност достойни млади хора от училищата в общината да се запознаят с дейността на местната власт и общинската администрация. На поканата се отзоваха петима младежи, определени по определени критерии от училищата, в които се обучават.

 Тази година в ролята на Кмет на община Троян бе Таня Радулова от СУ „Св. Климент Охридски“ – неколкократен шампион по джудо и самбо от Европейски, Балкански и Национални първенства за последните три години.

Емил Кънчев – най- младият участник до момента в инициативата, пое ресора на г-жа Русенова: образование, култура, спорт и социални дейности. Емил е предложен от СУ „Васил Левски“ – Троян за високи образователни постижения и участието си в ученическите олимпиади по БЕЛ, Математика и Химия и ООС, класиран за участие на Националния кръг на състезанието „Ключът на музиката“.

Георги Богослов – представител на ПГМЕТ „Акад. А. Балевски“ – Троян, активен участник в различни извънкласни дейности и олимпиади, представял достойно училището на национален кръг на олимпиадата по Техническо чертане бе поканен от г-н Ангелов да поеме ресор  „Финанси и икономика“, а Димитър Джиговски от СУ „Васил Левски“- Черни Осъм помагаше на Председателя на Общински съвет- г-н Петко Пенков. С дейност, различна от обичайната, се зае Диана Тодорова, ученичка от НУПИ „Проф. Венко Колев“. Тя бе ангажирана съвместно с инж. Бистра Чолакова да участва в задачите и решенията по „Устройство на територията, строителство, планиране и проекти“.

Младите кметове посетиха отделните звена на общинска администрация и се запознаха с дейността им, получиха грамоти и подаръци, а от 17.00 часа се включиха в посрещането на  площад „Възраждане“ на „Парад на знамената на страните от ЕС“ и Представителен общински младежки духов оркестър с мажоретки.

Коментари