Община Троян започна седмицата с конферентни разговори, като намали драстично срещите на място


Общинската администрация започна работната седмица с нов метод на работа, с цел максимално ограничаване на служителите, които работят на място в администрацията.

Седмицата стартира с аудио и видеоконферентни връзки, чрез които се проведоха оперативките на ръководния екип и в звената за разпределяне на задачите за седмицата. Част от служителите са в отпуск, част от състава работи по метода „хоум офис“ (работа от вкъщи), като се поставят задачи, за които служителите дават отчет за извършената работа, а други продължават работата си на място в администрацията, с цел гарантиране на административните услуги. „Крайно необходимо е и в администрацията да намалим до възможното броя на служителите, които работят на място, в интерес на здравето и на служителите, и на посетителите“, коментира по време на оперативката кметът Михайлова.

Временният оперативен щаб също е в непрекъснат контакт както чрез конферентни връзки, така и с телефонни разговори.

На проведената аудио-конферентна връзка (23.03.2020 г.), управителят на ОП „Комунални услуги“ Елеонора Тотева коментира, че продължава извършването на сметосъбирането, а предприятието е в готовност и за снегопочистване, с оглед времето. Има наличности и на сол. След приключване на валежите ще продължи обработването на улици и терени с препарат за дезинфекция. От препаратите за дезинфекция, с които в последните дни бяха обработвани улици и терени в града, има все още наличност, която ще стигне за основните улици в града и за места, които се посещават от повече хора. Заявени са нови количества дезинфектант. Предстои да започне организацията за цялостното пролетно почистване в града, която изисква по-голям ресурс от хора и работа на терен в продължение на поне месец и половина. Кметът благодари на ангажираните в почистването на града, които през изминалите дни бяха мобилизирани и активни.

Напомняме, че заседание на Общински съвет-Троян няма да има за неопределено време.

Коментари