Община Тетевен ще излъчи „Хотелиер на годината 2017“ и „Работодател на годината 2017“


На 20.12.2017 год. Община Тетевен ще определи Годишните номинации – „Хотелиер на годината“ и „Работодател на годината – с принос към младежката заетост“. Наградите ще бъдат връчени от кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева в 17.00ч. в заседателната на Общината.

Номинацията за „Хотелиер на годината“ е определена върху изградена методика, разработена на основание Програма за развитие на туризма в община Тетевен през 2017 г., Приоритет 7. Взаимодействие с туристически сдружения, фирми, лица и други организация, развиващи туризъм. В обхвата на наградата влизат всички места за настаняване в община Тетевен: хотели, къщи за гости и стаи за гости, с валидна категоризация по Закона за туризма.

Номинацията за „Работодател на годината – с принос към младежката заетост“ е определена на база изпратената информация от работодателите и дирекция „Бюро по труда“ – Тетевен, която се обобщава от съставена за целта комисия. След това, върху подбрани критерии като: Брой младежи до 29 г., назначени в периода 2016-2017г.; Брой младежи с висше образование; Реализирани мерки от работодателите за привличане и задържане на младите хора и стимулиране на професионалното развитие на младите хора и др., се класират участниците.

Основна цел на учредяване на номинациите е да се даде публично признание за качеството на туристическите услуги в сферата на хотелиерството, както и да се мотивират лица и фирми активно да се включат в общинските политики за развитието на туризма и създаването на нови работни места, инвестирайки и подавайки ръка на младите хора, които да останат тук – в родното си място.

Събитието се организира за пръв път, като се очаква то да се превърне в традиционно занапред.

Коментари